Cześć Kochani!
W końcu się udało. Jest blog, mogę pisać i dzielić się z Wami doświadczeniem gastronomicznym jakie zdobyłem w ciągu ostatnich 12 miesięcy, które spędziłem w Australii. Z wykształcenia jestem administratywistą (długa i nudna nazwa), z zamiłowania i doświadczenia związany zawodowo z restauratorstwem. Wyjechałem do Australii nie tylko, aby poznać przepiękny kraj, niesamowitych ludzi, ale także doświadczyć tamtejszej branży gościnności. I wiecie co….udało się!
Najpierw w Sydney jako kelner w restauracji typu fine dining w samym centrum miasta, potem na tropikalnej Hamilton Island na Wielkiej Rafie Koralowej. Multikulturowość oraz klimat kraju i bliskość oceanu tworzą bogactwo kulinarne jakiego nie doświadczymy nigdzie indziej. Na blogu piszę o „Kuchni i Sali”, jedzeniu, piciu, kawie, obsłudze gości i nowych trendach w australijskiej gastronomii oraz o … ludziach, przypadkach, dążeniu do celu i spełnianiu marzeń. Mam nadzieję, że swoimi sugestiami, komentarzami i pytaniami pomożecie mi w tworzeniu tego miejsca, za co dziękuję! 🙂